XX tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“ prasideda!

Pranešimas spaudai

2023 09 12

XX tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“ prasideda!

Jungtiniai muzikantų ekipažai išrieda į Lietuvos regionus, vilniečių laukia septyni koncertai sostinėje!

Dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“ pradeda savo programą. Spalio 17 d., antradienį, startuoja muzikiniai festivalio turai po Lietuvą. Jungtiniai svečių iš užsienio ir Lietuvos muzikantų ekipažai apsilankys septyniuose šalies miestuose ir surengs keturis koncertus ir tris edukacijas. Spalio 18 d., trečiadienį, festivalis pradeda programą Vilniuje. Iki savaitės pabaigos šv. Kotrynos bažnyčioje ir Vilniaus mokytojų namuose nuskambės septyni plačiajai publikai skirti koncertai.

Jau pačiame pirmajame festivalyje „Tai – aš“ prieš dvidešimt metų dalyvavo dainuojamosios poezijos atstovai iš įvairių pasaulio šalių. Per kelis dešimtmečius renginys išlaikė savo tarptautiškumą. Šiemet tarpkultūrinio dialogo ieško užsienio atlikėjai iš Kanados, Belgijos ir Airijos. Bendradarbiaujant su užsienio ambasadomis Lietuvoje, festivalio organizatoriams pavyko pasikviesti geriausius žanro atstovus. Kanadietis Len Hansen į visus pasaulio festivalius atsiveža kantri skambesio pripildytų autorinių dainų, charizmatiškasis aktorius ir atlikėjas iš Belgijos Ron De Raw kviečia į nuotaikingą pasirodymą su akordeonistu Rubenʼu Schelstraeteʼu. Savo geriausias dainas iš naujausios koncertinės programos taip pat pristato atlikėja iš Airijos Sarah Hickey.

Gražia tradicija tapo jungtinių ekipažų, sudarytų iš užsieniečių ir vietinių muzikantų, koncertiniai turai po šalies regionus. Bardamobiliai išriedės į Lietuvos miestus ir miestelius ir šiemet.

,,Gyvename tokiame pasaulyje, kuriame kaip niekada muzikantams svarbu keliauti ir pasakoti istorijas. Ne tik dainuoti apie aplinką, gamtą, abstrakčius dalykus, bet dainomis pasakoti asmeniškas istorijas. Kaip ta aplinka paveikia tave, kokie tavo išgyvenimai ir nutikimai. Tos istorijos gali būti liūdnos, gali būti ir labai komiškos, bet svarbu, kad jos būtų autentiškos“, – taip šiuolaikinio bardo misiją mato atlikėjas iš Belgijos Ron De Raw. Svečias iš Kanados Len Hansen, prieš išvykdamas į keliones po Lietuvos miestelius, juokavo: ,,Patyrinėjau savo kilmę ir labai nustebau: pasirodo, manyje yra 5 procentai lietuviškos kilmės, todėl nekantrauju susitikti su Lietuvos klausytojais ir patyrinėti mūsų bendrumus ir skirtumus.“

Miesteliuose be užsienio svečių klausytojai galės išgirsti ir pamiltus lietuvių atlikėjus: Aidą Giniotį, Olegą Ditkovskį, Živilę Mackevičiūtę, Šarūną Mačiulį ir kitus muzikantus. Jubiliejinio festivalio muzikiniai maršrutai nusidrieks per visą Lietuvą nuo Veisiejų iki Skapiškio.

Spalio 17 d. 18 val. Veisiejų kultūros namai 

Šarūnas Mačiulis, Živilė Mackevičiūtė, 

Ron De Rauw ir Ruben Schelstraete (Belgija), Sarah Hickey (Airija).

Spalio 18 d. 18 val. Prienų kultūros centras 

Olegas Ditkovskis, Sarah Hickey (Airija), Len Hansen (Kanada).

Spalio 18 d. 19 val. Utenos kamerinis teatras 

Akustinis trio: Milda Andrijauskaitė, Julius Bakanauskas, Tadas Dešukas.

Ron De Rauw ir Ruben Schelstraete (Belgija).

Spalio 19 d. 18 val. Skapiškio kultūros namai 

Aidas Giniotis, trio AHA, duetas Laima ir Artūras Aukštuoliai, Sarah Hickey (Airija), Len Hansen (Kanada).

Festivalio programoje ne tik koncertai, bet ir edukaciniai susitikimai regionuose. Atlikėjai lauks savo žiūrovų edukacinėse programose: 

Spalio 17 d. 14 val. Alytaus miesto bendruomenės centre

Šarūnas Mačiulis, Živilė Mackevičiūtė, 

Ron De Rauw ir Ruben Schelstraete (Belgija), Sarah Hickey (Airija).

Spalio 18 d. 11 val. Trakų neįgaliųjų užimtumo centre

Živilė Mackevičiūtė, Šarūnas Mačiulis, Len Hansen (Kanada).

Spalio 19 d. 14.00 val. Rokiškio r. Pandėlio UDC Kultūrinės veiklos skyriuje

Aidas Giniotis, Pandėlio UDC dainavimo studija „Pandėlio balsiukai“, mokytoja Vilma Likienė, Sarah Hickey (Airija), Len Hansen (Kanada).

Nuo trečiadienio festivalis lauks ir Vilniaus publikos – prasideda koncertai šv. Kotrynos bažnyčioje.

Kad ir kurioje Lietuvos vietoje gyventumėte, ateikite pasveikinti festivalio su XX gimtadieniu, pasiklausykite muzikinių istorijų ir išsineškite tikrumo ir artumos jausmą.

Festivalį iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė.

Festivalio programa https://bit.ly/FestivalioPrograma

Festivalio bilietai https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/xx-tarptautinis-dainuojamosios-poezijos-festivalis-tai-as-87036/

Kontaktas žiniasklaidai

Viktorija Buivydė
Tel. 8 650 14450
El. p. viktorija@kultura.lt 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *